Stroom uitgevallen: wat kan ik doen?

Er zijn diverse oorzaken waardoor de stroom kan uitvallen. Het probleem kan soms in het elektriciteitsnet zitten, waardoor de stroom vaak bij meerdere huizen tegelijk uitvalt. Echter kan de elektriciteit ook alleen in uw woning uitvallen, wat kan duiden op een andere oorzaak.

Stap 1

Om te controleren of er een stroomstoring is, kunt u eenvoudigweg uw postcode invoeren en controleren op de website van Enexis of de storing al is gemeld. Als de storing wordt vermeld op deze pagina, hoeft u verder niets te doen. Als u de storing niet ziet in het overzicht, is deze nog niet gemeld. Ga dan verder naar stap 2.

Stap 2

Indien meerdere woningen in uw straat geen stroom hebben, is de storing waarschijnlijk te wijten aan een probleem in het elektriciteitsnet. Neem gratis contact op met het Nationaal Storingsnummer. Het Nationaal Storingsnummer in Nederland is 0800-9009. Dit nummer is bedoeld om melding te maken van storingen in gas- en stroomvoorzieningen, en voor hulp bij een gas- of stroomstoring. Bij een storing kunt u dit nummer gratis bellen om de storing te melden en om verdere instructies te ontvangen. Het Nationaal Storingsnummer is 24 uur per dag bereikbaar. Als de stroom alleen bij u is uitgevallen, ga dan verder naar stap 3.

Stap 3

Is de stroom alleen in uw woning uitgevallen? In dat geval kan er mogelijk een andere oorzaak zijn. Denk aan een kapotte zekering in de meterkast of een apparaat dat kortsluiting veroorzaakt.

Stroomonderbreking door onderhoudswerkzaamheden

Als u een brief van Enexis heeft ontvangen waarin ze onderhoudswerkzaamheden aan het elektriciteitsnet aankondigen en de stroom valt op de vermelde datum en tijd uit, dan is dit waarschijnlijk te wijten aan de geplande onderhoudswerkzaamheden. Enexis onderbreekt de stroom op dat moment om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Hierdoor kan er gedurende de aangegeven periode tijdelijk geen stroom zijn. U hoeft geen contact op te nemen met het Nationaal Storingsnummer. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, zal de stroom weer worden hersteld. Als u de geschatte eindtijd van de werkzaamheden wilt weten, kunt u uw postcode invullen op de pagina 'Storingscheck en storingsoverzicht' op de website van Enexis en op de link van uw postcode of woonplaats klikken.