Wat is Scope 8?

Een Scope 8 Electrical Test is een elektrische inspectie van een installatie, die wordt uitgevoerd om de risico's van elektrische storingen of branden te minimaliseren. Het doel van de test is om te controleren of de elektrische installatie veilig en in goede staat verkeert en voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.

Tijdens de Scope 8 Electrical Test worden verschillende aspecten van de elektrische installatie gecontroleerd, zoals de aarding, de isolatieweerstand, de beschermingsleidingen, de zekeringen, de schakelaars, de stopcontacten en de bedrading. De test omvat ook een visuele inspectie van de elektrische apparatuur en de bedrading om te controleren op tekenen van slijtage of beschadiging.

Als de elektrische installatie niet aan de vereiste normen voldoet, kan de verzekeraar eisen dat er reparaties worden uitgevoerd voordat er een verzekering kan worden afgesloten of voortgezet. Als de installatie met succes de Scope 8 Electrical Test doorstaat, kan dit helpen om de premie van de verzekering te verlagen omdat de kans op schade door elektrische storingen of branden is verminderd.