Waarom gaat mijn installatie niet door?

Op de meeste dagen van het jaar kunnen we gewoon zonnepanelen monteren. Helaas komt het wel eens voor dat er vanwege weersomstandigheden niet op de daken gewerkt kan worden. Dit alles heeft te maken met de veiligheid voor de monteurs en eventuele schades ontstaan op het dak door deze gladheid. Als een installatie niet door kan gaan maken we natuurlijk een nieuwe afspraak om dit alsnog te komen doen.

Vorst en sneeuw

Plat dak

Als het vriest of sneeuwt kunnen er geen zonnepanelen geplaatst worden indien het dak is voorzien van grind. Als het dak bedekt is met bitumen kan dit breken als de dakmonteur zich hierop begeeft. Hierdoor kunnen er lekkages ontstaan. Natuurlijk heeft het ook te maken met hoe hard heeft gevroren.

Schuin dak

Als het gevroren heeft of er ligt sneeuw kunnen dakmonteurs niet veilig op het dak werken. De kans dat ze van het dak glijden is dan groter, ondanks dat ze gezekerd zijn. Ook zitten dakpannen dan vaak aan elkaar gevroren zodat deze niet meer verschoven kunnen worden. De monteurs zekeren zichzelf aan de onderconstructie van het dak. Ook wordt frame waar de zonnepanelen op gemonteerd worden hier op bevestigd.

Regen

Plat dak

Als het regent kunnen onze monteurs gewoon doorgaan met het monteren van de zonnepanelen.

Schuin dak

Bij zware regen kunnen onze dakmonteurs geen zonnepanelen plaatsen. Doordat de dakpannen naar boven worden geschoven kan er regen onder de dakpannen komen en hierdoor kunnen lekkages ontstaan. Daarnaast wordt het dak ook veel gladder waardoor er onveilige situaties voor de dakmonteurs kunnen ontstaan.

Hitte

Plat dak

De meeste platte daken zijn bedekt met bitumen. Deze smelt bij hoge temperaturen. Als een dakmonteur zich dan op het dak begeeft kunnen er voetafdrukken in de bitumen komen staan en is daar de bitumen dunner. Hier is dan een grotere kans op lekkages.

Schuin dak

Als de zon flink tip een dak staat kunnen de dakpannen wel 80 graden Celsius worden. Het is natuurlijk niet verantwoord om bij dit soort temperaturen te werken. Ook de kans op een zonnesteek is natuurlijk groter.