Wat is het verschil tussen Enphase Envoy-S Metered en Envoy-S Standard?

Om de prestaties van uw zonnepanelen bij te houden, installeren we een extra apparaat genaamd de Envoy-S in uw meterkast. Deze unit verzamelt alle gegevens over de energieproductie van uw zonnepanelen en biedt inzicht in uw energieverbruik, evenals de mogelijkheid tot externe updates.

De Envoy-S is beschikbaar in twee varianten: de "Standard" en de "Metered." Hier leggen we uit wat het verschil tussen deze twee opties is, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Enlighten Software

De Envoy-S verbindt elke micro-omvormer met de Enlighten-software. Met behulp van de Enlighten-app kunt u eenvoudig de opbrengst en status van uw zonnepanelen bekijken.

Envoy-S Standard

Uw zonnepanelen worden standaard geleverd met de Envoy-S Standard, die in uw meterkast wordt geïnstalleerd. Deze variant stuurt gegevens naar de Enlighten-monitoringsoftware. Via de Mylighten-app kunt u de opbrengst op paneelniveau bekijken en de huidige status van uw zonnepanelen controleren. In combinatie met de Enlighten-software biedt de Envoy-S Standard de volgende mogelijkheden:

  • Inzicht in de opbrengst van zonnepanelen (per week, maand, jaar, levensduur).
  • Opbrengst per individueel paneel (per week, maand, jaar, levensduur).
  • Monitoring van de status van micro-omvormers met meldingen bij eventuele storingen.
  • Mogelijkheid om rapporten te genereren.

Envoy-S Metered

De Envoy-S Metered biedt dezelfde functionaliteiten als de Envoy-S Standard, maar heeft extra mogelijkheden. Allereerst is de Metered voorbereid op het aansluiten van een Enphase-accu (een batterij voor uw zonnepanelen).

  • Een ander belangrijk voordeel van de Metered is dat deze, naast het monitoren van de opbrengst, ook het energieverbruik in uw woning registreert. Hierdoor heeft u een compleet overzicht van uw energieverbruik in huis. De Envoy-S Metered biedt dezelfde functies als de Envoy-S Standard, maar met de volgende extra mogelijkheden:
  • Inzicht in waar uw groene stroom naartoe gaat: direct verbruikt in uw woning, teruggeleverd aan de energiemaatschappij of opgeslagen in de batterij. Gedetailleerd inzicht in uw stroomverbruik en waar de verbruikte energie vandaan komt: uw zonnepanelen, de energiemaatschappij of de batterij.
  • Inzicht in de hoeveelheid groene stroom die is teruggeleverd.
  • Geschikt voor het aansluiten van een Enphase-accu.

Bekijk deze video voor meer informatie: link naar de video.