Groepenkasten

Gropenkasten voor website

Naast een scherpe prijs en prima kwaliteit, garandeert Elektro Service Zuid ook een snelle levering. Wij werken met A+ merken zoals ABB, Hager, Eaton en Schneider EMAT. Al onze producten zijn voorzien van het Europees kwaliteitskeurmerk en worden opgeleverd volgens de kwaliteitseisen van de NEN1010 2020. Op uw aankoop zit maar liefst 10 jaar garantie. Neem contact op en ontdek de mogelijkheden.

Wanneer moet ik een groepenkast aanpassen?

Wanneer u een aanpassing maakt in uw bestaande elektrische installatie in uw woning moet de groepenkast voldoen aan de hedendaagse regelgeving. Als u geen wijzigingen maakt in het systeem is het niet nodig om de groepenkast aan te passen, maar er kunnen wel redenen zijn om dit toch te doen.

Een aantal redenen om een groepenkast aan te passen:

  • Het moderniseren van uw woning
  • Bestaande groepenkast uitbreiden en/of aanpassen
  • Je gaat het aantal stopcontacten in huis veranderen
  • Nieuwe apparatuur in huis (bijv. koken op inductie)
  • Het plaatsen van zonnepanelen
  • Aanschaf huis-accu
  • Aanschaf laadpunt elektrische auto

Als u nog een oude stoppenkast heeft met draaistoppen is het altijd verstandig hier eens serieus naar te kijken. Dit in het kader van veiligheid en het gebruiksgemak van uw elektrische installatie. Ook als u stopcontacten bij plaatst kan het zijn dat u een aanpassing moet doen op uw bestaande installatie. Het kan dan zijn dat er extra groepen en/of extra aardlekschakelaar bij geplaatst moet worden. Wij kunnen u hier in adviseren en deze aanpassingen voor u uitvoeren.

Van 1-fase naar 3-fase

Als u bijvoorbeeld elektrisch gaat koken met inductie kan het zijn dat u vanwege het vermogen van de kookplaat uw groepenkast moet aanpassen van 1-fase naar 3-fase. Dit omdat vaak inductie-kookplaten op krachtstroom werken. Ook als u een grote hoeveelheid zonnepanelen wilt gaan plaatsen kan het zijn dat de groepenkast en het aantal fasen dat u nodig heeft moet veranderen. Ook moet u nadat de groepenkast is aangepast een aanvraag indienen bij uw netbeheerder voor verzwaring van uw hoofdzekering van 1-fase naar 3-fase.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte aanvragen? Vul dan hieronder het formulier in of bel ons op telefoonnummer 085-0604818.

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in een aanpassing van uw groepenkast? Dan kunnen we hier in voorzien. Wij sturen u dan volledig vrijblijvend een offerte toe. Ook is het natuurlijk mogelijk dat we bij u op locatie komen kijken zodat we goed kunnen inspelen op uw behoeftes.

Vul hieronder uw aanvraag voor een groepenkast in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Sleep en drop bestanden hier of Browse