Zonnepanelen

Zonnepanelen voor website

Elektro Service Zuid is specialist in de installatie van zonnepanelen op platte en schuine daken. Wij verzorgen de levering en montage van de zonnepanelen en bijbehorende elektra, zoals de omvormer en aanpassing van de groepenkast. Ook de keuring en het onderhoud van de complete installatie nemen we voor onze rekening. Er zijn diverse systemen leverbaar zoals Serieel zonnepanelen, SolarEdge of Enphase systemen. Om u het optimale rendement en de maximale levensduur te kunnen geven krijgt u van ons persoonlijk advies en een offerte op maat, want elk pand is anders. Bij de montage van zonnepanelen installaties houden we rekening met uw wensen, zoals de plaats van de omvormer en zo min mogelijk zichtwerk. Daarnaast verzorgen wij de reiniging van zonnepanelen installaties als u kiest voor een van onze onderhoudsdiensten. Elk jaar komen wij uw installatie keuren en schoonmaken voor een kleine meerprijs.

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte aanvragen? Vul dan hieronder het formulier in. We nemen dan binnen 48 uur contact met u op.

Werkwijze

U heeft interesse in zonnepanelen en daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres! Hierin kunnen wij u natuurlijk op een prettige wijze bij helpen. Tijdens een ­persoonlijk gesprek kunt u kenbaar maken wat uw wensen zijn en wij zullen hier op inspelen en u helpen met de juiste keuze te maken die past bij uw woning kijkend naar de juiste prijs/kwaliteitsverhouding. Dit natuurlijk volledig vrijblijvend. Wij geven dan een eerlijk advies van de mogelijkheden die voor u optimaal zijn. Ook is het belangrijk om een stukje in de toekomst te kijken. Wilt u later eventueel uitbreiden? Gaat u een elektrische auto aanschaffen en heeft u een laadpaal nodig? Wilt u in een later stadium extra zonnepanelen kunnen toevoegen? Wilt u gebruik maken van een huis-accu? Al deze dingen kunnen nu al meegenomen worden in de configuratie van uw installatie.

Schouwen

We kunnen op twee verschillende manieren een offerte uitbrengen. De snelste manier is een schouw op afstand en heeft u een vrijblijvende offerte op uw mail. Wij komen liever persoonlijk bij u langs om alles met u door te spreken en zodat er achteraf geen onvoorziene kosten in rekening gebracht worden. Denk hierbij aan het aanpassen van uw bestaande groepenkast indien nodig. 

Montage

Zodra u de offerte goed heeft gekeurd maken we een afspraak voor de montage van de zonnepanelen. Onze gediplomeerde monteurs plaatsen op vakkundige wijze de panelen bij u op locatie volgens het legplan. Op de dag dat u ingepland staat kunt u een elektriciën en twee dakmonteurs verwachten. Na kennismaking gaan onze experts bij u aan de slag. 

Monitoren

Nadat de installatie voltooid is kunt via een app op uw telefoon uw zonnepanelen in de gaten houden. In de app kunt u precies aflezen hoeveel elke zonnepaneel aan energie heeft opgeleverd.

Aanmelden zonnepanelen

Zodra de installatie van de zonnepanelen is afgerond moet u zichzelf nog aanmelden om gebruik te kunnen maken van de salderingsregeling van de overheid. Klik hier om een folder te downloaden hoe u dit moet doen.

uitleg vermogens omvormers

Soorten systemen

GoodWe

In dit systeem wordt gewerkt met een centrale omvormer. Van de drie systemen die wij aanbieden is dit het meest goedkope systeem. Alle zonnepanelen staan in serie geschakeld en de stroom wordt dan in een centrale omvormer in huis van gelijkstroom omgezet naar wisselspanning. Dit systeem is goed te gebruiken op daken waar geen schaduw op de panelen kan vallen. Zodra een van de zonnepanelen minder tot geen stroom levert zal het het hele systeem niet functioneren. Als je in een later stadium het systeem wilt uitbreiden is de kans groot dat je de omvormer alsnog moet vervangen naar een zwaaardere versie. Ook als je bijvoorbeeld een elektrische auto wilt gaan aanschaffen zijn er weer aanpassingen nodig in uw omvormer. Het systeem is alleen in te zetten als u alle zonnepanelen met dezelfde orientatie heeft liggen. Ook zal dit systeem niet altijd starten als er weinig zonlicht is en de centrale omvormer de startspanning niet haalt.

SolarEdge

Evenals bij GoodWe worden in dit systeem de zonnepanelen in serie geschakeld, maar functioneren in combinatie met optimizers onder de zonnepanelen optimaler dan bij GoodWe. Als een van de panelen minder tot niet presteert, zullen alle zonnepanelen gaan middelen in het vermogen. Ook in dit systeem heeft u een centrale omvormer in huis. Bij een latere verzwaring van het systeem is er een kans dat je alsnog een nieuwe omvormer moet plaatsen. Evenals GoodWe heeft SolarEdge een startspanning waarbij de centrale omvormer gaat werken.

Enphase

Dit systeem is het meest flexibel van de drie systemen. Elk zonnepaneel heeft een eigen micro-omvormer en begint al bij een lage zonne-opbrengst stroom te leveren. Ook blijft het systeem optimaal werken als een van de zonnepanelen minder of geen stroom levert. Verder zijn is het voltage dat per zonnepaneel geleverd wordt niet hoger dan 60 Volt en is daarom uitermate geschikt als u bijvoorbeeld een rieten dak heeft. Ook kunnen op een later stadium eenvoudig zonnepanelen toegevoegd worden aan dit systeem aangezien alle zonnepanelen parallel aangesloten zijn. Ook als u later een huis-accu en/of een elektrische auto aanschaft kan dit direct op dit systeem worden aangesloten zonder verdere aanpassingen van het systeem. Wel is de aanschafprijs van dit systeem relatief iets duurder, maar aangezien u hierna geen aanpassingen meer op het systeem hoeft uit te voeren is dit relatief een kleine investering voor later. 

Service

Zonnepanelen plaatsen is niet iets dat bedoeld is voor een korte periode. Onze service houdt niet op nadat de installatie vakkundig is uitgevoerd. Als u vragen heeft over uw installatie kunt altijd ons bereiken op telefoonnummer 085 - 060 48 18 of per mail. We zullen u dan zo goed mogelijk te woord staan. Ook bij storingen van het systeem kunt u bij ons doorgeven en zullen we dit zo spoedig mogelijk voor u proberen op te lossen.

 

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in zonnepanelen? Dan kunnen we hier in voorzien. Wij sturen u dan volledig vrijblijvend een offerte toe. Ook is het natuurlijk mogelijk dat we bij u op locatie komen kijken zodat we goed kunnen inspelen op uw behoeftes.